voetbalzone

Bouma gaat voor dertiende seizoen in dienst van PSV

Erik van Dam29 jun 2012, 21:05
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2012, 21:05
Advertentie

Wilfred Bouma en PSV continueren hun samenwerking. Het managementbureau van de verdediger, Sports Entertainment Group, brengt dat vrijdagavond naar buiten op basis van eerdere berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. De recent 34 jaar geworden Bouma zou voor een seizoen hebben bijgetekend; hij heeft er al twaalf jaar bij PSV opzitten.

/

Bouma mocht afgelopen maand vrij verrassend met het Nederlands elftal mee naar het EK, maar speelde daarop geen wedstrijden. In de oefenwedstrijden in aanloop naar het toernooi kwam hij nog wel in actie, tegen Bulgarije (een kwartier) en Slowakije (een helft). Bouma zal in het seizoen 2012/13 de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Mathias Zanka Jörgensen, Marcelo en Timothy Derijck.

Bouma debuteerde achttien jaar geleden in het shirt van PSV in de Eredivisie. In zijn derde seizoen vertrok hij naar MVV, maar via Fortuna Sittard vond hij weer zijn weg richting het Philips Stadion. Daar groeide hij uit tot basiskracht en debuteerde hij uiteindelijk ook in Oranje. In de zomer van 2005 vertrok Bouma naar Aston Villa; daar bleef hij vijf jaar, maar in zijn laatste twee seizoenen speelde hij nauwelijks door blessures. Sinds 2010 komt hij weer uit voor PSV.

Bezig met laden …