voetbalzone

Bournemouth-fan bezorgt ‘Gordon de Zwerver’ vervroegd kerstcadeau

Gijs Freriks10 nov 2015, 19:52
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2015, 19:52
Advertentie

Bournemouth verloor zaterdagmiddag met 0-1 van Newcastle United en stelde het thuispubliek daarmee teleur, maar voor de 86-jarige Gordon Robers was het een dag om nooit te vergeten. De dakloze kreeg een kwartier voor de aftrap een ticket van de 26-jarige Matt Bradley aangeboden en kon daardoor de wedstrijd toch nog kijken.

Matt gaat normaal gesproken met zijn vader naar de wedstrijden, maar Bradley sr. had last van zijn maag en moest verstek laten gaan. Matt ging daarom alleen naar het stadion, zag een advertentie over het helpen van ouderen tijdens de kerstdagen en zag Gordon daarna bij de stadionpoorten staan. Hij besloot de gepensioneerde uit te nodigen om samen met hem de Premier League-wedstrijd te bekijken.

“Hij is een lokale legende hier. Ik heb hem al vaker zien staan, maar had nooit met hem gesproken”, zegt Matt in de Daily Mirror. Gordon staat in Bournemouth bekend als Gordon the Tramp (Gordon de Zwerver) en schijnt altijd te weten hoe laat het is, ook al draagt hij geen horloge. “Gordon zei dat het voor hem moeilijk was om tickets te regelen, zeker nu de club in de Premier League speelt. Hij was al lang niet meer geweest”, aldus Matt.

Bezig met laden …