voetbalzone

Bournemouth slaat toe en betaalt 7,5 miljoen euro voor 'wonderkid'

Daniel Cabot Kerkdijk09 jul 2016, 07:30
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2016, 07:30
Advertentie
/

Lewis Cook gaat in de Premier League aan de slag. Bournemouth maakte vrijdagavond laat de komst van de negentienjarige middenvelder van Leeds United bekend. Met de komst van the Leeds wonderkid is naar verluidt een bedrag van 7,5 miljoen euro gemoeid. Cook heeft een contract tot medio 2020 ondertekend.

Cook werd in april tot Talent van het Jaar in de Championship benoemd, een prijs die eerder naar voetballers als Dele Alli en Gareth Bale ging. "We zijn erg blij dat we een van de grootste talenten van Engeland naar Bournemouth hebben gehaald", zo stelt algemeen directeur Neill Blake. "Lewis heeft indruk gemaakt sinds zijn doorbraak bij Leeds en we zijn van mening dat hij bij Bournemouth verder kan groeien."

"Hij heeft Engeland op jeugdniveau vertegenwoordigd en afgelopen seizoen diverse individuele prijzen gewonnen." Bournemouth-manager Eddie Howe zat al ruim een jaar achter Cook aan, maar Leeds hanteerde aanvankelijk een vraagprijs van liefst 12,5 miljoen euro. Cook kwam tot tachtig optredens en één doelpunt in de Championship.


Bezig met laden …