Boutahar krijgt geen speeltijd in debuutduel Aguirre bij Real Zaragoza

Daniel Cabot Kerkdijk22 nov 2010, 21:51
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2010, 21:51

Javier Aguirre is zijn nieuwe baan als trainer van Real Zaragoza zeker niet slecht begonnen. De oefenmeester zag maandagavond zijn nieuwe ploeg met 1-1 remiseren tegen Getafe en mocht zich op basis van de krachtsverhoudingen zeker de morele winnaar noemen. Saïd Boutahar moest van de Mexicaan negentig minuten op de bank blijven. Zaragoza blijft hekkensluiter, Getafe staat twaalfde.

De thuisploeg begon niet goede aan de wedstrijd. Al in de eerste minuten moest Leo Franco tot het uiterste gaan om een doelpunt van Pedro Rios te voorkomen. Na een half uur nam Zaragoza de leiding dankzij een fikse fout van Jordi Codina. De keeper kwam onbeheerst het strafschopgebied uit om een bal weg te trappen. Dat deed hij echter niet goed en Nicolás Bertolo faalde niet van ver: 0-1.

De voorsprong was niet bepaald verdiend en na rust kwam Getafe dan ook gedreven uit de startblokken. De kopbal van Rafa op de paal was voorbode van de gelijkmaker luttele minuten later. Een karatetrap van Florent Sinama-Pongolle richting het hoofd van Jaime Gavilan was voldoende aanleiding voor een penalty. Adrian Colunga faalde niet vanaf elf meter en nivelleerde de tussenstand: 1-1.

In het restant van de wedstrijd kwam Zaragoza talloze malen goed weg. De ploeg van Aguirre stond het laatste half uur met tien man op het veld omdat Leonardo Ponzio zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks de overtalsituatie en diverse goede kansen kon Getafe de wedstrijd niet naar zich toetrekken.