voetbalzone

Bouy: 'Hij is 37 jaar, maar nog steeds één van de besten ter wereld'

Daniel Cabot Kerkdijk10 sep 2015, 07:43
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2015, 07:43
Advertentie
voetbalzone

De Eredivisie moet voor Ouasim Bouy alsnog het podium voor zijn definitieve doorbraak worden. De 22-jarige middenvelder verliet Ajax begin 2012 voor Juventus, maar hij kwam in Turijn niet verder dan één optreden. Bouy verlengde onlangs zijn contract tot medio 2017 en is bij PEC Zwolle bezig aan zijn vierde uitleenbeurt.

Bouy houdt naar eigen zeggen van Ajax en dat zal nooit veranderen. "Voor mij voelde het op dat moment als het juiste om te doen, de keuze om naar Juventus te gaan", verklaart de middenvelder zijn overstap als achttienjarige. Onbetaalbare ervaringen hebben de middenvelder rijker gemaakt als voetballer. Afwerken op Gianluigi Buffon is een goed voorbeeld. "Hij is 37, maar nog steeds één van de besten ter wereld. Als je dat zo lang volhoudt, zegt dat genoeg", citeert De Telegraaf.

Op trainingen werd Bouy, die altijd een volwaardig selectielid van Juventus is geweest, heel vaak aan Andrea Pirlo of Claudio Marchisio gelinkt. "Die jongens geven je tips en daar moet je dan zelf wat mee doen. Na de training nam je dan bijvoorbeeld nog vrije trappen met Pirlo. Dan denk je dat je zelf een goede trap hebt…" Ook van trainen met Arturo Vidal en Alessandro Del Piero heeft hij veel geleerd. "Ik durf echt te zeggen dat je zoveel meer leert wanneer je elke dag met dat soort jongens traint, dan wanneer je elders wedstrijden speelt. Ik ben daar echt heel dankbaar voor.”

Bezig met laden …