voetbalzone

‘Bovendien heeft hij als back Oranje gehaald, dat moet hij niet vergeten’

Peter Nusselder02 jan 2013, 15:05
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2013, 15:05
Advertentie

Erik Pieters kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor PSV, maar de verdediger hoopt na de winterstop zo snel mogelijk zijn rentree te maken bij de koploper van de Eredivisie. De Oranje-international kan zowel in het centrum van de defensie als op de linkervleugel uit de voeten, maar zijn voormalig trainer Foeke Booy hoopt dat Pieters ‘gewoon’ zal worden opgesteld als linksback.

/

Mede omdat PSV-coach Dick Advocaat momenteel geen linksbenige centrale verdediger tot zijn beschikking heeft en er op de linkerflank met Jetro Willems een alternatief is, is er misschien sprake van dat Pieters terugkeert in het hart van de verdediging. Dat lijkt Booy echter geen goed idee. “Bij mij debuteerde hij in 2006 als linksback, omdat we links in het centrum met Alje Schut goed waren voorzien.”

“Er was later ook geen aanleiding om Erik naar het centrum te halen. Het idee om hem nu weer als centrale verdediger te proberen, snap ik wel, maar als linksback is hij een specialist”, vervolgt de huidige Cercle Brugge-coach in gesprek met Voetbal International. “Het duurt toch weer een tijdje voor je dat op een andere positie ook bent. Hij heeft jaren niet centraal gespeeld en op die positie worden er toch echt heel andere dingen gevraagd. Bovendien heeft hij als back Oranje gehaald, dat moet hij niet vergeten.”

Bezig met laden …