Boyd maakt 150e goal in SPL en is belangrijk voor Rangers

Bart Kruyt05 dec 2009, 14:28
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2009, 14:28

Kris Boyd is goed op weg om zijn indrukwekkende aantal van 27 competitiedoelpunten in het vorige seizoen te evenaren of zelfs te overtreffen. De aanvaller van Glasgow Rangers was zaterdagmiddag weer tweemaal trefzeker en staat nu op tien doelpunten dit seizoen. Zijn eerste doelpunt was een speciale, namelijk zijn 150e goal in de Schotse Premier League. Mede dankzij de treffers van Boyd won de landskampioen bovendien van Falkirk: 1-3.

Die score had nog wel wat hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat Robert Olejnik een geweldige middag kende. De doelman van Falkirk had talloze uitstekende reddingen in huis en voorkwam daarmee een beschamende nederlaag. De thuisploeg mocht zelfs lang hopen op een goed resultaat, maar de treffer van Kenny Miller een kwartier voor tijd maakte een einde aan die illusies.

Na een kwartier spelen was Rangers ook al voorsprong gekomen. Madjid Bougherra brak door aan de linkerkant, gaf de bal goed voor en stelde Boyd daarmee in staat om zijn 150e doelpunt in de Schotse Premier League te maken. Een ruim kwartier later maakte hij ook treffer 151, door na een vlijmscherpe counter raak te schieten. Dit was een forse teleurstelling voor Falkirk, dat op dit moment juist net beter in de wedstrijd zat.

De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam nog voor rust terug in de wedstrijd. De Kaapverdiaan Pele verlengde de bal met het hoofd voor de voeten van Pedro Moutinho, die Alan McGregor van dichtbij verschalkte. De wedstrijd was zodoende weer spannend, maar in de tweede helft nam Rangers het heft in handen en kwam het niet meer in de problemen: zeker niet toen Miller er 1-3 van maakte. De landskampioen keert terug op kop, maar weet dat Celtic later deze middag nog in actie komt.