voetbalzone

Boyd opnieuw goud waard voor Rangers

20 dec 2008, 17:18
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2008, 17:18
Advertentie
Kris Boyd blijft maar scoren voor Glasgow Rangers. De spits, die dit seizoen opvallend gemakkelijk het net vind, maakte zaterdagmiddag zijn zestiende seizoenstreffer en besliste daarmee de wedstrijd tegen Hibernian (1-0). De achterstand op koploper Celtic, dat zondagmiddag nog in actie komt tegen Falkirk, werd hierdoor verkleind tot een punt.

Volgende week staat de Old Firm op het programma en Celtic weet dan dat het goed op Boyd moet letten. De spits van Glasgow Rangers verkeert in een uitstekende vorm en stond zaterdag na een uur spelen op de juiste plek om het winnende doelpunt te maken. Kyle Lafferty zag dat zijn voorzet gepromoveerd werd tot assist daar Boyd met een bekeken schot Hibernian-goalie Yves Makabu-Makalambay wist te passeren.

De Belgische doelman hield zijn doel verder schoon, wat opmerkelijk genoemd mocht worden. Glasgow Rangers viel immers continu aan en creëerde ook diverse grote kansen. Zo raakte Pedro Mendes de lat en faalde aanvoerder Barry Ferguson vlak voor het vijandelijke doel. Aan de overkant kreeg Alan McGregor weinig te doen, waardoor de overwinning meer dan verdiend genoemd kon worden. The Gers lijken klaar te zijn voor de ontmoeting met Celtic.
Bezig met laden …