voetbalzone

Boyd trots op record, maar hongerig naar meer doelpunten

Bart Kruyt31 dec 2009, 07:00
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2009, 07:00
Advertentie

Kris Boyd verzekerde zich woensdagavond van een plekje in de Schotse geschiedenisboeken. De spits van Glasgow Rangers scoorde in de wedstrijd tegen Dundee United liefst vijfmaal en passeerde daarmee Henrik Larsson als topscorer aller tijden uit de Schotse Premier League. “Ik ben erg trots op hem”, zei een dolgelukkige Walter Smith.

/

De oefenmeester van de Rangers zag Boyd op 160 doelpunten uitkomen: twee meer dan voormalig Celtic-held Larsson. “Een geweldige prestatie”, zei Smith. “Hij slaagt er altijd in om doelpunten te maken en vanavond (woensdagavond, red.) speelde hij buitengewoon goed, met een paar bijzondere treffers. Het is niet voor veel mensen weggelegd om zo te kunnen afronden.”

De hoofdrolspeler zelf was eveneens trots op zijn prestatie. “Het was een geweldig gevoel om Henrik Larsson te passeren op de eeuwige ranglijst van de competitie”, zei Boyd. “De overwinning viel misschien iets te ruim uit, maar iedere spits heeft een club waartegen hij gemakkelijk scoort en Dundee United is mijn club. Het is fantastisch om het record in handen te hebben, maar ik ben hongerig voor meer doelpunten.”

Bezig met laden …