voetbalzone

Boyd wil terugkeren in Schotse nationale ploeg

Bart Kruyt29 dec 2009, 19:33
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2009, 19:33
Advertentie

Kris Boyd is weer beschikbaar voor het Schotse nationale elftal. De aanvaller nam een jaar geleden afscheid, omdat hij zich niet gewaardeerd voelde door toenmalig bondscoach George Burley. Nu deze is vertrokken, wil Boyd zijn interlandloopbaan nieuw leven inblazen.

De spits (26) hoopte onder Burley een vaste waarde in de Schotse ploeg te kunnen worden, maar speelde in de eerste zes duels slechts 28 minuten. “Ik heb George Burley gebeld en op zijn antwoordapparaat ingesproken dat ik niet meer met hem wil werken”, vertelde Boyd vervolgens. “Hij heeft daar nog niet op gereageerd, maar dat hoeft ook niet. Ik hoop ooit nog terug te keren in de nationale ploeg, maar niet onder George Burley.”

Nu Burley vervangen is door Craig Levein, ziet de aanvaller van Glasgow Rangers een rentree in de nationale ploeg weer helemaal zitten. “Ik wil terug de ploeg in en deel uitmaken van het elftal”, was Boyd duidelijk. “Het is aan de manager of hij me wil oproepen of niet, maar als hij me belt, zal ik me direct melden. Ik hoop met Schotland nog een groot eindtoernooi te kunnen meemaken en het EK van 2012 zou geweldig zijn.”

Bezig met laden …