voetbalzone

‘Boze Ancelotti hekelt handelwijze van zoekende Florentino Pérez’

Daniel Cabot Kerkdijk21 mei 2015, 22:45
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2015, 22:45
Advertentie

Het heeft er alle schijn van dat Carlo Ancelotti komend seizoen niet meer voor de selectie van Real Madrid staat. In de afgelopen 24 uur maakten tal van media in Spanje melding van het aanstaande vertrek van de 55-jarige oefenmeester, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het niet winnen van de landstitel, de Copa del Rey en de Champions League.

voetbalzone

Volgens Cadena SER, een van de belangrijkste radiozenders van Spanje, is Ancelotti absoluut niet te spreken over de handelwijze van voorzitter Florentino Pérez. De Italiaan is de uitgebreide berichtgeving niet ontgaan en weet naar verluidt dat de hoogste sportbestuurder op zoek is naar een nieuwe trainer voor komend seizoen. Niemand van de club heeft echter aan Ancelotti laten weten dat dit zijn laatste seizoen is, ondanks een contract tot medio 2016.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Real Madrid na komend weekeinde, wanneer de laatste competitiewedstrijd wordt afgewerkt, het vertrek van Ancelotti wereldkundig wordt gemaakt. De identiteit van de nieuwe hoofdtrainer zal waarschijnlijk een week later bekend worden gemaakt. Rafa Benítez, die een aflopend contract met Napoli heeft, is naar verluidt de favoriet om het takenpakket van Ancelotti over te nemen. De bij Borussia Dortmund vertrekkende Jürgen Klopp is een alternatief. Ancelotti zelf zou bij AC Milan kunnen terugkeren. De Noord-Italianen zullen Filippo Inzaghi waarschijnlijk spoedig uitzwaaien.

Bezig met laden …