voetbalzone

Boze bankzitter Ledezma stapt uit selectie Costa Rica

Bart Kruyt17 nov 2009, 07:26
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2009, 07:26
Advertentie

Froylán Ledezma heeft op negatieve wijze van zich doen spreken bij het nationale elftal van Costa Rica. De aanvaller, die in het verleden nog bij Ajax op de loonlijst stond, was niet te spreken over het feit dat hij zaterdag niet in actie kwam tegen Uruguay. Ledezma heeft daarom besloten om niet mee te reizen naar Montevideo voor de return.

"We zien Froylan Ledezma's beslissing als een disciplinair probleem", zei Joseph Ramirez van de Costa Ricaanse voetbalbond volgens De Telegraaf. "De disciplinaire commissie moet het dan ook maar afhandelen." In maart 2005 liep Ledezma ook al eens boos weg, omdat hij geen basisplaats kreeg. Dit leverde hem een schorsing van een jaar op.

De inmiddels 31-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij Admira Wacker, een Oostenrijkse laagvlieger. Jaren geleden was hij nog het onderwerp van een grote Nederlandse voetbalsoap, toen zowel Ajax als Feyenoord dachten de aanvaller aangetrokken te hebben. Ledezma ging uiteindelijk naar Amsterdam, maar brak daar nooit door.

Bezig met laden …