voetbalzone

‘Boze Florentino Pérez wilde Julen Lopetegui direct na overwinning ontslaan’

Dominic Mostert26 okt 2018, 10:45
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2018, 10:45
Advertentie

Het had weinig gescheeld, of Julen Lopetegui was niet langer de trainer van Real Madrid geweest. Volgens El Confidencial maakte voorzitter Florentino Pérez dinsdagavond, direct na de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen (2-1), aanstalten om Lopetegui te ontslaan. Andere directeuren moesten eraan te pas komen om Pérez te kalmeren.

Met de zege leek Lopetegui zijn baan voorlopig wel veilig te stellen, maar daar zou Pérez aanvankelijk anders over hebben gedacht. Het spel was in zijn ogen opnieuw ondermaats en na het fluitsignaal verliet hij het balkon van het Santiago Bernabéu met een 'slecht humeur'. De preses was erop gebrand om Lopetegui direct te ontslaan, maar algemeen directeur José Ángel Sánchez en enkele andere beleidsbepalers slaagden erin om hem op andere gedachten te brengen.

Sánchez maakte Pérez duidelijk dat de timing niet handig was, met de wedstrijd tegen Barcelona van zondagmiddag in het vooruitzicht. Hij stipte aan dat het moeilijk zou worden om een geschikte vervanger te vinden en beargumenteerde dat Pérez in ieder geval geen overhaaste beslissingen moest nemen vóór El Clásico. De voorzitter, die altijd al veel waardering heeft gehad voor Sánchez, erkende dat de algemeen directeur gelijk had.

De positie van Lopetegui wankelt al een aantal weken. Real Madrid had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Viktoria Plzen al vijf officiële wedstrijden op rij niet gewonnen; vier daarvan gingen verloren. In LaLiga staat de huidige Champions League-houder op de zevende plaats, met vier punten achterstand op Barcelona. De wedstrijd van zondag lijkt daarom allesbepalend te worden voor de toekomst van Lopetegui.

Bezig met laden …