Boze keeper gaat uit onvrede over arbiter met rug naar penalty staan

Erik van Dam17 okt 2011, 13:27
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2011, 13:27

Bijzondere beelden in Roemenië, afgelopen weekend. In de wedstrijd tussen Petrolul Ploiesti en Vointa Sibiu hekelde de uitspelende ploeg de manier van fluiten van Andrei Chivulete zodanig, dat het zich bij een strafschop voor de tegenstander niet eens meer wenste in te spannen om de poging te keren. Even tevoren was de voltallige ploeg van de bezoekers het veld al afgelopen.

Vroeg in de wedstrijd laadde scheidsrechter Chivulete al verdenkingen op zich, toen hij een verdediger van Petrolul geen rood gaf voor een schop in het gezicht van een tegenstander. De spelers van Vointa waren verontwaardigd, maar speelden alsnog door. Na acht minuten kwam Petrolul aan de leiding, maar twintig minuten later werd Claudiu Bunea er bij Vointa afgestuurd met rood.

Kort na het begin van de tweede helft moest ook keeper Bogdan Miron er vanaf met rood en kreeg Petrolul een strafschop. Ook deze beslissing was twijfelachtig. Remus Danalache kwam er voor de doelman in, maar daarmee was het nog niet voorbij. In de laatste minuten besloot Chivulete opnieuw een penalty aan Petrolul te geven en toen had Vointa er schoon genoeg van.

De spelers verlieten het veld en doelman Danalache ging met zijn rug naar de strafschop staan, om zo te protesteren tegen de wedstrijdleiding. De strafschop werd benut, maar Chivulete stond niet toe dat Danalache niet eens naar de bal keek. Daarom moest de poging opnieuw. Dit keer keek Danalache wél naar de bal, maar deed hij verder niets om de strafschop te keren. Daniel Oprita mocht zo voor de derde keer scoren en bepaalde de eindstand op 1-4.