Boze Maaskant: 'Dit is het slechtste FC Groningen dat ik heb gezien'

Daniel Cabot Kerkdijk22 sep 2012, 21:25
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2012, 21:25
/

Robert Maaskant ontsnapte zaterdagavond met FC Groningen bij PEC Zwolle dankzij twee treffers in de slotfase (1-2). Toch kon er bij de oefenmeester geen lachje af. ''Dit is het slechtste Groningen dat ik heb gezien'', mopperde hij na de krachtmeting in Zwolle.

''We veroverden wel veel ballen, maar we leverden ook weer bijna alles in", vertelde Maaskant in gesprek met het ANP. "En dan gaat onze doelman Luciano ook nog eens vreselijk in de fout bij die eerste treffer van PEC Zwolle. Natuurlijk ben ik in de rust boos geworden.''

Maaskant: ''We zijn met Kieftenbeld en Texeira alles of niets gaan spelen. Gelukkig leverde dat nog iets op'', doelde hij op de treffers van Zeefuik (84e minuut) en De Leeuw (88e minuut). ''Met alle respect voor PEC Zwolle, maar tegen veel tegenstanders loopt dit niet meer goed af.''

Op basis van alle kansen in de wedstrijd was de zege van FC Groningen onverdiend. Toch sprak Art Langeler over een terechte nederlaag. ''Scoren is namelijk een kwaliteit'', zei de trainer van FC Zwolle. ''Het lukt ons al weken niet om een wedstrijd te beslissen. Groningen lukte dat wel. Normaal verliezen we van Groningen. Maar nu zat er meer in. Dan is het jammer dat je weer met lege handen komt te staan.''