voetbalzone

Boze Ribéry klaagt Amerikaanse zender voor 1,5 miljoen dollar aan

Erik van Dam06 nov 2015, 21:28
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2015, 21:28
Advertentie

Franck Ribéry is niet te spreken over een blunder van de Amerikaanse televisiezender CNN. Die plaatste recent een foto van Ribéry uit 2012 op Twitter, waarop hij in een cryotherapie-cabine zit. De Fransman en zijn teamgenoten van Bayern München testten zo’n cabine een paar jaar geleden om te kijken of het effect zou hebben op hun prestaties. CNN gebruikte de foto bij een bericht over iemand die overleden was in een cryotherapie-cabine.

voetbalzone

‘Vrouw doodgevroren in cryotherapie-cabine: gezondheidstrend in twijfel getrokken’ luidde de kop boven het verhaal, met op Twitter dus een foto van Ribéry in de cabine. De tweet werd verwijderd toen er commotie was ontstaan over het gebruik van de foto van de voetballer en zelf onderneemt Ribéry nu dus ook stappen. Zijn advocaat verklaart vrijdag dat Ribéry de Amerikaanse zender voor 1,5 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) aanklaagt.

“Meneer Ribéry heeft nooit toestemming en goedkeuring verleend voor het gebruik van deze foto en zijn imago”, geeft Carlo Alberto Busa aan bij het Franse radiostation RMC. “Meneer Ribéry en zijn familie hebben mij geïnstrueerd om de zaak voor de Franse rechter te brengen en minstens 1,5 miljoen dollar aan smartengeld te eisen.” Nu is het afwachten wanneer de zaak daadwerkelijk behandeld wordt.

Bezig met laden …