Boze Stevens neemt met Salzburg afscheid van bekertoernooi

Daniel Cabot Kerkdijk10 feb 2010, 22:09
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2010, 22:09

Red Bull Salzburg kan zich gaan richten op de competitie en de Europa League. De ploeg van Huub Stevens ging woensdagavond met 2-0 onderuit tegen Sturm Graz in het kader van de achtste finales van de ÖFB-Cup, de nationale beker van Oostenrijk. Stevens moest vrijwel de gehele tweede helft op de tribune plaatsnemen. De coach klaagde over een strafschop en mocht niet meer op de bank zitten.

/

Door de vele sneeuw was er amper sprake van een normale voetbalwedstrijd. De veldverzorgers moesten tot tweemaal toe de lijnen van het strafschopgebied zichtbaar maken. Sturm Graz had in de beginfase meer het initiatief en kwam in de 23e minuut op voorsprong door Klemen Lavric. Zijn goal werd echter afgekeurd vanwege een overtreding op Ibrahim Sekagya. Daarna claimde de thuisploeg tevergeefs een strafschop na een overtreding van Christian Schwegler op Jakob Jantscher.

Na een duel tussen Sekagya en Daniel Beichler in het zestienmetergebied wees de arbiter naar de stip, dit tot grote woede van Stevens. De Nederlander zag vanaf de tribune hoe Lavric de elfmetertrap benutte. Ondanks de ondertalsituatie gingen de bezoekers beter spelen, maar de sneeuw was spelbreker. Ook invallers Simon Cziommer en Robin Nelisse konden niet voor de ommekeer zorgen. Na een counter zorgde Roman Kienast op uitstekende wijze voor de eindstand.