Braafheid bereidt twee doelpunten voor bij debuut voor Celtic

Bart Kruyt07 feb 2010, 14:10
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2010, 14:10

Edson Braafheid heeft zijn eerste speelminuten voor Celtic achter de rug. De Nederlander debuteerde zondagmiddag in de bekerwedstrijd tegen Dunfermline Athletic en zag zijn ploeg met 2-4 zegevieren. Braafheid speelde de gehele wedstrijd mee en liet een uitstekende indruk achter.

/

De linksback stond niet alleen in defensief opzicht zijn mannetje, maar liet zich ook in aanvallend opzicht zien. Braafheid begon met enkele indrukwekkende rushes en bracht de bal na een kleine twintig minuten spelen bij Georgios Samaras, die de lat trof. De bal bleef vervolgens hangen, waarna het leder via Samaras bij Diomansey Kamara terecht kwam. Die werkte de 0-1 tegen de touwen.

Lang bleef deze tussenstand niet op het bord staan. Slechts één minuut na de openingstreffer kwam Dunfermline al op gelijke hoogte, via een treffer van David Graham. De thuisploeg kwam vervolgens zelfs op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Andy Kirk, maar Celtic liet zich niet van de wijs brengen en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Opnieuw had Braafheid zijn aandeel in de treffer.

De Nederlander bracht de bal bij Morten Rasmussen, die tegen een tegenstander aan kopte en vervolgens ook zijn tweede poging geblokt zag worden. In derde instantie was het wel raak, waardoor beide ploegen in evenwicht gingen rusten. Na de thee nam Celtic (met Glenn Loovens ook in de basis en Jos Hooiveld niet bij de selectie) afstand via treffers van Rasmussen en Robbie Keane. Laatstgenoemde benutte een strafschop die hij zelf verdiend had.