voetbalzone

Braamhaar kijkt uit naar derby: 'Dialect praten bij de toss? Goed idee'

Matthijs van Laar12 dec 2012, 11:21
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2012, 11:21
Advertentie

Eric Braamhaar kijkt uit naar de Twentse derby van vrijdagavond. Uitgerekend de geboren Tukker werd door de KNVB aangesteld om de ontmoeting tussen FC Twente en Heracles Almelo in goede banen te leiden. “De Twentse derby leiden is voor een scheidsrechter uit dezelfde regio natuurlijk prachtig om te mogen doen. Ik zie deze aanstelling dan ook als waardering van de KNVB”, vertelt hij in gesprek met TC/Tubantia.

/

Het biedt voor de leidsman mogelijkheden die hij normaliter niet heeft. Bijvoorbeeld het aanwenden van zijn eigen dialect. “Even denken... Wie zijn de aanvoerders ook alweer? Oh ja: Wout Brama en Remko Pasveer. Twee spelers uit de regio. Dus dialect praten bij de toss? Een goed idee”, vindt Braamhaar, die geen redenen ziet waarom hij de Twentse derby niet zou kunnen leiden.

“De uitgangspositie van de KNVB is dat een scheidsrechter ieder duel, tenzij het om een club uit z’n eigen woonplaats gaat, moet kunnen fluiten. Daar ben ik het helemaal mee eens. Het zou niet goed zijn als ik een voorkeur voor één van de twee clubs heb. Je bent professional en een professional moet ieder duel objectief kunnen fluiten”, stelt hij. “Het gaat erom dat we als arbitrage een duel niet dusdanig beïnvloeden dat de voetballers, trainers en toeschouwers het na afloop over ons hebben. Als dat niet gebeurt, dan is de avond in principe geslaagd en kan ik toch zeker wel spreken van een nieuw hoogtepunt in mijn carrière.”

Bezig met laden …