Braga benut drie strafschoppen tegen zeven man van Guimarães

Daniel Cabot Kerkdijk02 apr 2010, 20:59
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2010, 20:59

Sporting Braga heeft zich vrijdagavond enigszins hersteld van de 1-0 nederlaag in de topper van afgelopen weekeinde tegen Benfica. De formatie van Domingos Paciência trok in de derby met Vitória Guimarães aan het langste eind: 3-2. De achterstand op Benfica bedraagt daardoor wederom drie punten, al komt de lijstaanvoerder maandagavond nog in actie bij middenmoter Naval.

De bezoekers in het Estádio Axa kwamen na achttien minuten spelen op voorsprong. Op aangeven van Marquinho werkte Rui Miguel de bal achter doelman Eduardo: 0-1. Nog voor rust kwam Braga op gelijke hoogte, zij het op discutabele wijze. Luís Aguiar schoot tegen de hand van Andrezinho aan en Artur Soares Dias wees naar de stip, tot woede van Vitória. Alan voltrok het vonnis vanaf elf meter.

Braga kwam een kwartier voor tijd op voorsprong. Na een overtreding van Valdemiro op invaller Wason Renteria kreeg de verdediger rood en schoot een andere invaller, Meyong Zé, raak vanaf elf meter. Het was echter niet het slotakkoord. In de laatste minuten gaf Dias drie rode kaarten aan Guimarães. Tussendoor waren weer Meyong Zé en Andrezinho vanaf elf meter verantwoordelijk voor de eindstand. Braga beëindigde de wedstrijd met tien man op het veld.