voetbalzone

Braga blijft Benfica ondanks vroege rode kaart achtervolgen

Bart Kruyt08 feb 2010, 22:19
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2010, 22:19
Advertentie

Sporting Braga blijft Benfica achtervolgen in de strijd om de titel in de Portugese competitie. De ploeg van José Domingos leek een zware avond tegemoet te gaan tegen Belenenses, toen aanvoerder Moura Moisés na een kwartier spelen twee gele kaarten kreeg. Met een man minder wist Braga echter toch vrij simpel te winnen: 1-3.

De rode prent van Moisés zal in Portugal nog vaak besproken worden. De verdediger zette eerst een grove charge in op Jean-Paul Yontcha en haalde vervolgens in het strafschopgebied ook Rodrigo Lima nog naar de grond. Moisés kreeg voor beide overtredingen een gele kaart en Belenenses kreeg een strafschop voor laatstgenoemde overtreding. Lima ging zelf achter de bal staan, maar faalde.

Met een man meer ging Belenenses vervolgens opnieuw op zoek naar de openingstreffer, maar verder dan wat schoten uit de tweede lijn kwam de ploeg niet. Vlak voor rust strafte Paulo Cesar dit af, door aan de overkant uit een vrije trap binnen te knikken. Kort na de thee was het opnieuw raak voor Braga, toen Matheus de marge verdubbelde.

Het bleek de beslissing in de wedstrijd te zijn. Belenenses, de hekkensluiter van de ranglijst, kon zich niet meer terugknokken en zag Renteria er met een stijlvolle kopbal ook nog 0-3 van maken. Kort hierna werd de eer nog wel gered door Yontcha, maar de bezoekers zullen toch het gevoel hebben dat er meer in had gezeten. Braga heeft nu weer één punt minder dan Benfica.

Bezig met laden …