Braga is Arsenal-zeperd nog niet te boven en geeft zege uit handen

Daniel Cabot Kerkdijk19 sep 2010, 21:07
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2010, 21:07

Sporting Braga heeft de fikse Champions League-nederlaag tegen Arsenal nog niet naar de achtergrond kunnen verdrijven. In de uitwedstrijd tegen Paços de Ferreira gaf de ploeg van Domingos Paciencia een driepunter uit handen: 2-2. Door de remise heeft Braga acht punten uit vijf duels.

In de elfde minuut kwam de nummer twee van afgelopen seizoen al op voorsprong. Uit een hoekschop van Luís Aguiar kopte Moises de bal tegen de touwen: 0-1. De thuisploeg zocht met man en macht naar de gelijkmaker, maar de defensie van Braga gaf geen krimp. Felipe moest slechts één keer in actie komen en deed zijn werk.

Tien minuten na de hervatting vergrootte Braga haar voorsprong. Aguiar ontdeed zich op heerlijke wijze van zijn eerste tegenstander en schoot daarna met links hard raak: 0-2. Braga gaf de wedstrijd daarna volledig uit handen. Een snoeihard en prachtig schot van Baiano in de zeventigste minuut betekende de 1-2 en in blessuretijd viel de gelijkmaker. Cohene kopte uit een corner vanaf links raak: 2-2.