Braga laat punten liggen en ziet Benfica mogelijk verder uitlopen

Daniel Cabot Kerkdijk06 mrt 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2010, 22:58

Benfica kan zondag uitstekende zaken doen. Indien de ploeg van Jorge Jesus haar duel met Paços de Ferreira in winst weet om te zetten, staan de hoofdstedelingen drie punten los van Sporting Braga. De verrassing van het seizoen kwam zaterdag op bezoek bij Vitória Setúbal niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

De einduitslag in het Estádio do Bonfim was niet geheel terecht. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Bij Setúbal liet met name Hélder Barbosa van zich spreken, maar de bezoekers speelden georganiseerder. Na rust verdiende er maar één ploeg om te winnen, maar Braga bleef steken.

FC Porto liet eerder op de avond al dure punten liggen. Olhanense leek in Oporto drie punten te pakken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een remise. De titelverdediger lijkt vrijwel niet meer in de race voor het kampioenschap. Indien Benfica morgen wint, moet Porto in de resterende acht competitiewedstrijden een achterstand van liefst elf punten ongedaan maken.