Braga loopt geen schade op tegen Naval en lijkt klaar voor Shakhtar

Daniel Cabot Kerkdijk24 sep 2010, 23:01
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2010, 23:01

Sporting Braga heeft vrijdag vertrouwen opgedaan. Na het debacle in de Champions League tegen Arsenal en de remise tegen Paços de Ferreira was de ploeg van coach Domingos Paciencia thuis te sterk voor Naval: 3-1. Door de zege stijgt Braga, dat volgende week in Europa aantreedt tegen Shakhtar Donetsk, naar een gedeelde tweede stek. De achterstand op FC Porto bedraagt vier punten.

/

Naval bivakkeert weliswaar in de onderste regionen van de Liga Sagres, maar in het Estádio Municipal de Braga groef men zich allesbehalve in. Braga oogde nerveus, verloor de bal veel op het middenveld, maar kwam na een klein half uur spelen toch op voorsprong. Doelman Romain Salin kon de pogingen van Luís Aguiar en Sílvio wel keren, maar was kansloos op de inzet van Mossoró: 1-0.

De thuisploeg had nog voor rust uitzicht op een ruimere voorsprong, maar mocht haar doelman Felipe ook danken dat een inzet van Orestes niet de gelijkmaker betekende. De Braziliaanse verdediger was enkele minuten na rust de schlemiel toen hij zijn eigen doelman passeerde: 2-0. Na voorbereidend werk van Salino maakte Paulo César negen minuten voor tijd de 3-0. Het slotakkoord was voor Fábio Júnior: 3-1.