voetbalzone

Braga scoort vier keer in Sevilla en stoot door naar groepsfase

Daniel Cabot Kerkdijk24 aug 2010, 22:37
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2010, 22:37
Advertentie
/

Sporting Braga heeft zich dinsdag voor de groepsfase van de Champions League geplaatst. De ploeg van trainer Domingo Paciencia, de nummer twee van afgelopen seizoen in Portugal, zegevierde in en tegen Sevilla: 3-4. De heenwedstrijd was vorige week al in het voordeel van Braga uitgevallen (1-0). Door de eliminatie moet Sevilla genoegen nemen met het toernooi om de Europa League.

Sevilla liet blijken over weinig creativiteit in aanvallend opzicht te beschikken. De thuisploeg hanteerde voornamelijk de lange bal, terwijl Braga juist verdedigend goed stond en door hard te werken zeker niet voor haar tegenstander onderdeed. Verder dan wat onschuldige kopballen van Luis Fabiano en Frédéric Kanouté kwamen de Andalusiërs niet.

/

Bij Braga was Mathaeus de gevaarlijkste man. De eerste gevaarlijke poging van de Portugezen was echter van Silvio Manuel. Het schot van de verdediger ging maar rakelings naast. Na een half uur spelen was het wel raak. Paulo César stond aan de basis van een goede counter en uit een rebound maakte Matheus de openingsgoal in het Ramón Sánchez Pizjuan: 0-1.

Na de onderbreking ging Braga op jacht naar een tweede treffer en deze viel na een klein uur spelen. Matheus was Julien Escudé te slim af en uit diens voorzet rondde Rodrigo Lima, die ruimte kreeg van Federico Fazio, af: 0-2. Fazio maakte zijn fout luttele minuten later ietwat goed. Na zijn pass schoot Luis Fabiano op doel en werkte doelman Luiz Felipe mee aan de aansluitingstreffer: 1-2.

In het restant van de wedstrijd golfde het spel heen en weer. José Carlos (lat), Jesús Navas en Kanouté waren dicht bij de gelijkmaker, terwijl Silvio doelman Andrés Palop op zijn weg vond. De doelpunten werden bewaard voor de slotfase. Na goed voorbereidend werk van Escudé en Kanouté rondde Navas af en was de 2-2 een feit. In extremis was Lima nog tweemaal trefzeker en zorgde Kanouté voor het slotakkoord.

Bezig met laden …