Braga verslaat Leixões en verplicht Benfica om ook te winnen

Daniel Cabot Kerkdijk17 apr 2010, 23:56
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2010, 23:56

Sporting Braga wil tot aan het einde van de rit uitzicht blijven houden op de landstitel. De ploeg van Domingos Paciencia loopt al enige weken achter de feiten aan, maar blijft desondanks wel haar wedstrijden winnen. Braga versloeg voor eigen publiek zaterdag Leixões met 3-1 en verkleint de achterstand op Benfica tot drie punten.

In de eerste de beste aanval was het raak. Na een pass van Andrés Madrid opende Alan in de zevende minuut de score: 1-0. Tien minuten voor rust was de Braziliaan weer trefzeker. Uit een voorzet van Filipe Oliveira kopte hij raak: 2-0. Een rake knik van Christian Pouga betekende in de 56e minuut de aansluitingstreffer, maar vijf minuten voor tijd kopte Moisés de eindstand tegen de touwen.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Braga drie punten achterstand op Benfica, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. De koploper speelt zondag bij Académica. FC Porto, dat elf punten minder heeft, speelt zondag tegen Vitoria Guimaraes en kan prolongatie van de landstitel vrijwel vergeten.