Brahimi schiet FC Porto naar zege; Martins Indi is basisplaats kwijt

Gijs Freriks13 feb 2015, 22:19
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2015, 22:19

FC Porto heeft in alle eenvoud afgerekend met Vitória Guimarães, de nummer zes van de Liga NOS. Os Dragões hadden vrijdagavond aan een doelpunt van Yacine Brahimi voldoende om de drie punten in eigen huis te houden: 1-0. Porto heeft nu nog maar één punt minder dan Benfica, maar de koploper komt zondag nog in actie tegen Setúbal.

Bruno Martins Indi lijkt zijn basisplaats definitief te zijn verloren. De verdediger bleef vorige week zaterdag tegen Moreirense (0-2) al de hele wedstrijd aan de kant en hij kwam ook vrijdag niet in actie. De Oranje-international zag vanaf de zijkant hoe zijn ploeggenoten in de eerste helft heer en meester waren. Porto hield het tempo hoog, liet de bal goed gaan en creëerde prima mogelijkheden. Onder anderen Danilo was dicht bij de 1-0, maar hij knalde naast. Na ruim een half uur spelen kwam Porto dan toch op voorsprong: Brahimi werd vrij voor het doel gezet door Óliver Torres en schoot beheerst raak.

Trainer Julen Lopetegui kon tevreden terugkijken op de eerste helft, maar in de tweede helft speelde zijn elftal niet zo dwingend als voor rust. Toch kwam de zege van Porto eigenlijk geen moment in gevaar, want Guimarães liet in aanvallend opzicht helemaal niets zien. In de slotfase werd het zelfs nog even grimmig toen Cafu een harde overtreding beging op Casemiro, maar de wedstrijd kabbelde uiteindelijk toch nog rustig naar zijn einde. Porto kreeg nog wel drie goede kansen op de 2-0: Maicon kopte naast en Danilo en Hernani stuitten op Assis.