voetbalzone

'Braida tipt Barcelona over zes mogelijke aanwinsten uit Serie A'

Bart Kruyt02 apr 2015, 10:00
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2015, 10:00
Advertentie

Barcelona mag in de aankomende zomer nog geen nieuwe spelers halen, maar dat betekent zeker niet dat de club niet om zich heen kijkt, op zoek naar interessante spelers. De Catalanen zijn al druk bezig met de transferwindow van januari 2016 en Ariedo Braida heeft de Italiaanse markt in kaart gebracht. De directeur ziet zes mogelijke aanwinsten voor Barcelona in de Serie A rondlopen.

voetbalzone

Uiteraard staat Paul Pogba op het lijstje. De middenvelder van Juventus staat bekend als misschien wel het grootste talent van dit moment en wordt daarom in verband gebracht met zo'n beetje alle vermogende Europese topclubs. Dat geldt ook voor Felipe Anderson, die dit seizoen doorbreekt bij Lazio. Hij is de beste vriend van Neymar en zou dan ook graag de overstap naar Barcelona willen maken.

Braida is volgens El Mundo Deportivo ook gecharmeerd van Mateo Kovacic van Internazionale. De technicus wordt in de berichtgeving beschreven als 'de Kroatische Iniesta'. Aanvaller Paulo Dybala van Palermo kan volgens Braida ook een aanwinst zijn voor Barcelona en verder worden spelmaker Miralem Pjanic (AS Roma) en vleugelverdediger Matteo Darmian (Torino) genoemd. Laatstgenoemde zou in januari kunnen komen als opvolger van Dani Alves, die in de zomer waarschijnlijk zal gaan vertrekken.

Braida maakt sinds eind januari deel uit van de technische leiding van Barcelona en draagt de functie 'hoofd internationaal voetbal'. De Italiaan was eerder liefst 28 jaar werkzaam bij AC Milan en kent de Italiaanse spelersmarkt dus uitstekend. Bij Milan was Braida verantwoordelijk voor de komst van sterren als Marco van Basten en Andriy Shevchenko.

Bezig met laden …