voetbalzone

Brama benadrukt: 'Het beeld van hem is honderdtachtig graden gedraaid'

Daniel Cabot Kerkdijk21 dec 2012, 06:20
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2012, 06:20
Advertentie

In de afgelopen twaalf maanden merkte FC Twente van nabij de dynamiek die de nieuwe status van topclub met zich meebrengt. Diepe dalen en een enkele piek wisselden elkaar in hoog tempo af en de ambitieuze club uit Enschede lag voortdurend onder het vergrootglas na het ontslag van Co Adriaanse en de rentree van Steve McClaren.

/

Na alle kritiek die McClaren heeft geoogst is van het aura kampioenstrainer waarmee hij binnen kwam inmiddels weinig meer over. "Dit is een geweldig voorbeeld hoe iemand neergezet kan worden", reageert Wout Brama vrijdag in De Telegraaf. "McClaren doet nog niet eens 0,1 procent anders dan hij in zijn eerste periode deed, maar het beeld van hem is wel honderdtachtig graden gedraaid."

"Het is bijna om te lachen, als je ziet hoe dat in zijn werk gaat. Ineens worden er filmpjes gemaakt, waarin al zijn uitspraken achter elkaar worden gezet. Het enige wat tussen toen en nu echt veranderd is, zijn de resultaten. Blijkbaar zijn die in het voetbal zo bepalend, dat die van invloed zijn op het beeld dat van iemand bestaat."

Met een zege in de uitwedstrijd tegen AZ kan de gedeelde koploper in de Eredivisie de druk leggen bij de concurrentie. De laatste overwinning van Twente in Alkmaar dateert echter van 2002. "Als het ons ditmaal wel lukt om te winnen, gaan we minimaal als gedeeld koploper de winterstop in en kunnen we met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft", benadrukt de middenvelder.

Bezig met laden …