voetbalzone

Brama: 'Bijna alle lastige uitwedstrijden hebben we al achter de rug'

Bart Kruyt21 dec 2012, 23:20
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2012, 23:20
Advertentie

Wout Brama kruipt met een goed gevoel onder de kerstboom. FC Twente won vrijdagavond met 0-3 van AZ en steeg daardoor naar de eerste plaats van de ranglijst. Brama kijkt al uit naar de tweede seizoenshelft: "Ik denk dat het alleen maar beter kan gaan", zegt hij tegen NUsport.

/

Brama verwacht dat Twente serieus mee kan gaan doen om het landskampioenschap. "We spelen straks sowieso maar de helft van het aantal wedstrijden van voor de winterstop", zegt hij. "Dat maakt het minder zwaar. En bijna alle lastige uitwedstrijden hebben we al achter de rug. Zolang we niet tegen veel blessures aanlopen, kan het een mooie tweede seizoenshelft worden."

Brama stond nog wel even stil bij de kritiek dat Twente vooral tegen de andere topploegen te weinig had laten zien in de eerste competitiehelft: "Het probleem was in die duels dat we bij balbezit veel fout deden. Er werd vervolgens van gemaakt dat we met een defensieve instelling het veld op waren gekomen, maar dat was niet het geval. We werden vaak teruggedrongen doordat we zelf de bal niet in de ploeg hielden, en zo leek het of we verdedigend speelden. De realiteit was anders."

Bezig met laden …