voetbalzone

Brama dankt McClaren voor ‘enorme eer’: ‘Dat doet me echt wat’

Erik van Dam10 jan 2013, 14:09
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2013, 14:09
Advertentie

Wout Brama kreeg eind november de aanvoerdersband van FC Twente om de arm geschoven. De 26-jarige middenvelder, die al zijn gehele loopbaan uitkomt voor de Tukkers, nam de band over van Peter Wisgerhof. Inmiddels ging het ‘kind van de club’ zijn team al meerdere wedstrijden voor richting het veld en het gevoel dat dat hem geeft, is geweldig.

/

In gesprek met TC Tubantia kijkt Brama terug op het moment dat hij Wisgerhof afloste als captain van de groep. “Peter en ik liggen bij elkaar op de kamer, dus we hadden het hier met elkaar al over gehad. Het lag voor de hand dat de trainer bij mij uitkwam”, zegt Brama nu tegen het regionale dagblad. “Ik was al een tijdje tweede aanvoerder en intern was ik bij veel dingen betrokken.”

“Bovendien ken ik de club van binnen en buiten”, vervolgt Brama. “Van de basisploeg speel ik het langst bij Twente, ik weet wat er speelt en weet ook hoe je met bepaalde zaken het beste om kunt gaan. Ik vind het een enorme eer dat ik als Tukker de aanvoerdersband draag van Twente. Dat doet me echt wat”, aldus de middenvelder. Sinds zijn debuut, in augustus 2005, speelde hij al 218 competitieduels voor FC Twente.

Bezig met laden …