voetbalzone

Brama (36) krijgt basisplaats en kan op ultieme manier afzwaaien bij FC Twente

Jonathan van Haaster11 jun 2023, 13:40
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2023, 13:40
Advertentie

FC Twente en Sparta Rotterdam gaan zondagmiddag uitmaken wie zich via de play-offs plaatst voor de tweede voorronde van de Conference League. Bij de thuisclub start Wout Brama als vervanger van de geschorste Michal Sadílek. De inmiddels 36-jarige middenvelder kondigde onlangs zijn afscheid aan en kon bij Twente dus op een geweldige manier afzwaaien, net als de naar Feyenoord vertrekkende Ramiz Zerrouki. Sem Steijn zit wederom op de bank in de clash met de club van zijn vader Maurice Steijn. De wedstrijd om een Europees ticket begint om 14.30 uur en is te zien op ESPN 1.

Jans kiest dus zoals verwacht voor Lars Unnerstall op doel. De flanken in verdedigend opzicht worden bezet door Joshua Brenet (rechts) en Gijs Smal (links), Julio Pleguezuelo en Robin Pröpper. Zerrouki en Brama moeten zorgen voor de balans op het middenveld, terwijl de aanvallende impulsen worden verwacht van Václav Cerny, Michel Vlap en Virgil Misidjan. Manfred Ugalde fungeert zondag als de aanvalsleider van de Tukkers in de Grolsch Veste. Aan de kant van Sparta verschijnen dezelfde elf namen op het wedstrijdformulier als afgelopen donderdag, toen een 1-0 voorsprong in blessuretijd werd weggegeven (1-1).

Dankzij de gelijkmaker in blessuretijd van Zerrouki is Twente de ploeg die het beste gevoel heeft overgehouden aan de heenwedstrijd (1-1). De Tukkers gaan de return met veel vertrouwen in, daar de ploeg van Jans dit seizoen in eigen huis als enige Eredivisionist ongeslagen bleef in de competitie. Twente won dertien duels en speelde er vier gelijk. Eén van de ploegen waar niet van gewonnen werd, was uitgerekend Sparta. Treffers van Brenet, Cerný en een eigen doelpunt van Abels bleken toen slechts genoeg voor een punt: 3-3. Tegenvaller voor Twente is het ontbreken van Sadílek. De Tsjech pakte eerder deze week op Het Kasteel een fatale gele kaart en is dus geschorst.

Aan de kant van Sparta kan Steijn over een complete selectie beschikken. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd mogen de Rotterdammers dus niet verliezen en zullen ze zich vasthouden aan de knappe 3-3 eerder dit seizoen. Sparta koos ervoor om in de nacht van zaterdag op zondag te overnachten in Twente en werd bij vertrek uit Rotterdam uitgebreid aangemoedigd en uitgezwaaid. Niet zonder reden, want de laatste keer dat Sparta Europees speelde was in 1994. De ploeg van Steijn kent een uitstekend seizoen en dat is ook terug te zien aan zijn vorm in uitwedstrijden. Van de laatste zeven duels buitenshuis won de club er vijf. De laatste uitzege was in de vorige ronde van de play-offs. FC Utrecht werd toen knap verslagen (1-2).

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Pleguezuelo, Pröpper, Smal; Zerrouki, Brama; Cerny, Vlap, Misidjan; Ugalde

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij; Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Meijers; Kitolano, Verschueren, Namli; V. Van Crooij, Lauritsen, Saito

Bezig met laden …