voetbalzone

Brama luidt noodklok: 'FC Twente is op dit moment geen topploeg'

Bart Kruyt28 nov 2012, 12:10
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2012, 12:10
Advertentie

Wout Brama maakt zich zorgen. De middenvelder van FC Twente weet dat zijn ploeg slecht in vorm is en hoopt dat er snel wat zal gaan veranderen. "Ik denk dat een topploeg met 1-0 of 2-0 van PEC Zwolle had gewonnen, maar dat lukt ons niet. Daarmee insinueer ik dat FC Twente op dit moment geen topploeg is en juist dat baart me zorgen", zegt Brama in Voetbal International.

/

FC Twente staat nog wel tweede in de Eredivisie, maar heeft de laatste vijf wedstrijden (waarvan drie in de competitie) niet meer gewonnen. "Het is verdedigend de laatste weken wel aardig, maar we scoren nauwelijks", legt Brama de vinger op de pijnlijke plek. "Ik wil het niet hebben over een crisis, maar het is duidelijk dat hier snel verandering in moet komen. De maand november moeten we heel snel vergeten."

"We moeten terug naar de basis", adviseert Brama. "We moeten goed nadenken over datgene waar het in beginsel om gaat: dat is heel hard werken en met passie spelen. Zondag gingen er zelfs een paar kopjes naar beneden, dat mag natuurlijk niet. Natuurlijk hebben we veel blessures en een druk schema gehad, maar dat mag geen excuus zijn."

Bezig met laden …