voetbalzone

Brama: 'Nederlands elftal is een beetje het FC Twente van het WK'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2010, 10:34
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2010, 10:34
Advertentie

De aandacht van Wout Brama gaat maandagmiddag niet alleen uit naar Nederland, maar ook naar een speler van Slowakije. Miroslav Stoch speelde immers afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Twente en had een belangrijk aandeel in de landstitel. Komend seizoen speelt de aanvaller voor Fenerbahçe, dat tijdens het WK in Zuid-Afrika overeenstemming bereikte met werkgever Chelsea.

/

"Ik heb geen contact met Miro gehad tijdens het toernooi", vertelt Brama aan OnsOranje. "Ik weet nog dat hij heel blij was dat Slowakije zich had geplaatst voor het WK. Dat zat er al een tijd aan te komen. Hij is een type Robben en dus heel gevaarlijk. Helemaal als hij veel ruimte krijgt."

"Nu krijgt hij Gregory van der Wiel tegenover zich en dan zal hij toch ook moeten verdedigen. Daar heeft hij een hekel aan, dat weet ik." Brama dicht Nederland meer kansen op de kwartfinale toe dan Slowakije. "Ik zou niet willen ruilen met Miro in ieder geval. Ik vind dat Nederland tijdens dit toernooi verdedigend uitstekend staat. Ze geven niets weg. Nederland is een beetje het Twente van het WK."

Bezig met laden …