voetbalzone

Brama walgt van ‘karikatuur’ McClaren: ‘Daar kan ik niet bij’

Erik van Dam21 mrt 2013, 11:22
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2013, 11:22
Advertentie

Wout Brama betreurt de houding van een deel van de buitenwereld jegens Steve McClaren. De Engelsman werd ruim een jaar geleden voor de tweede keer binnengehaald bij FC Twente, met als doel net zo succesvol te worden als in zijn eerste periode. McClaren faalde echter in die missie en werd na een zwakke reeks wedstrijden opzij gezet. De trainer was sinds zijn terugkeer meermaals mikpunt van spot in de media en dat was volgens Brama helemaal niet nodig.

/

De middenvelder van FC Twente zegt in Voetbal International dat hij bijzonder veel geleerd heeft van McClaren en dat de coach een historische prestatie heeft neergezet in Enschede. Voetbaltechnisch leerde Brama meer van Fred Rutten, geeft hij aan, maar McClaren zal hij zich zeker blijven herinneren. Met de kritiek die werd geleverd op de coach kan Brama het dan ook niet eens zijn.

Volgens Brama speelden de Tukkers ook in hun kampioensseizoen wel eens niet zo sterk en vrij behoudend. Die kritiek op McClaren was dus onnodig. “Het beeld dat na zijn terugkeer van hem werd gecreëerd, was wél anders. Bij het tv-programma Voetbal International werd een karikatuur van hem gemaakt. Maar als je zijn interviews van 2009 en 2010 vergelijkt met die van zijn recente periode, hoor je telkens dezelfde boodschap. Toen vond iedereen zijn uitspraken verfrissend, nu vond iedereen het helemaal niets. Daar kan ik met de pet niet bij.”

Bezig met laden …