voetbalzone

Brama: ‘We hebben vooral te weinig laten zien in de topwedstrijden’

Thijs Post06 jan 2013, 18:30
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2013, 18:30
Advertentie

FC Twente staat na achttien gespeelde wedstrijden in de Eredivisie ‘gewoon’ op de gedeelde eerste plaats, maar lovende kritieken kregen de Tukkers lang niet altijd. Na een sterk begin van het seizoen volgde een mindere periode met onder meer de uitschakeling in het bekertoernooi en de Europa League. Toch heeft middenvelder Wout Brama zich nooit zorgen gemaakt.

/

“We hebben altijd het geloof gehad”, laat Brama weten via de officiële kanalen van zijn club. “Ook in de periode dat we negatief belicht werden. We wisten waar we als ploeg mee bezig waren en we kenden de reden dat het minder ging. Onder meer door blessures van verschillende spelers. Je moet op zo’n moment niet angstig worden. Toch vind ik dat we nog meer geloof in eigen kunnen moeten hebben: we strijden om het kampioenschap en als ons geloof en vertrouwen in eigen kunnen sterker worden ziet het er na de winterstop goed uit voor ons.”

“We begonnen het seizoen goed, plaatsten ons voor de groepsfase van de Europa League en maakten een sterke serie in de competitie”, weet Brama. “Daarna hebben we vooral te weinig laten zien in de topwedstrijden. Zoals uit bij Ajax, Vitesse en PSV. In die duels waren we in balbezit niet goed genoeg en leek het dat we heel defensief waren ingesteld. Terwijl wij nooit zo een wedstrijd in zullen gaan, daar hebben we de ploeg helemaal niet voor. Als je echter elke vijf seconden de bal verspeelt kom je niet aan voetballen toe en kom je niet van je eigen goal af, zeker niet tegen goede ploegen. Dat is iets dat na de winterstop beter moet.”

Bezig met laden …