voetbalzone

Bramble en Bruce staan voor hernieuwde samenwerking bij Sunderland

Daniel Cabot Kerkdijk21 jul 2010, 11:19
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2010, 11:19
Advertentie

Titus Bramble staat op het punt Wigan Athletic te gaan verruilen voor Sunderland. De centrale verdediger zal binnenkort een medische keuring ondergaan bij the Black Cats, terwijl inmiddels al bekend is geworden dat met de overgang om en nabij de één miljoen euro is gemoeid. Bramble verwierf met name bekendheid in het Engelse voetbal in zijn dagen bij Newcastle United.

Mocht alles volgens plan verlopen en Bramble de medische keuring doorstaan, dan zal hij meteen door naar Portugal vliegen om zich daar de selectie van Steve Bruce te voegen op het trainingskamp. De 29-jarige mandekker miste het einde van het vorige seizoen wegens een hardnekkige voetblessure. Bij Sunderland zal hij ploeggenoot worden van Boudewijn Zenden.

Bramble startte zijn loopbaan bij Ipswich Town in 1998, waarmee hij onder meer de vijfde plaats in de Premier League bereikte en plaatsing voor het Uefa Cup-toernooi afdwong. Na een minder succesvol seizoen besloot hij zijn loopbaan bij Newcastle United te vervolgen. Bij the Magpies kwam Bramble tot meer dan honderd optredens. Bij Wigan, waar hij sinds 2007 voor uitkomt, werkte hij al eerder samen met zijn aankomende trainer.

Bezig met laden …