voetbalzone

Brands begrijpt kritiek niet: 'Dit was een bewuste keuze'

Bart Kruyt20 sep 2012, 07:50
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2012, 07:50
Advertentie

Marcel Brands moet zich toch een beetje zorgen gaan maken. De directeur voetbalzaken mocht in de zomer weer behoorlijk investeren in de selectie van PSV, maar na vijf speelronden zijn er al twee uitwedstrijden verloren en staan de Eindhovenaren zes punten achter op koploper FC Twente. Mocht de landstitel niet worden gehaald, dan is de kans groot dat Brands zijn congé zal krijgen.

/

Oud-voorzitter Harry van Raaij toonde deze week kritiek op het aankoopbeleid van PSV, door te stellen dat de 'kwetsbare punten van vorig jaar nog steeds niet zijn opgelost'. Vooral de defensie oogt kwetsbaar, maar Brands vindt niet dat hij in de afgelopen transferperiode naast Mathias 'Zanka' Jörgensen beter nog een verdediger had kunnen aantrekken, in plaats van vier miljoen euro te betalen voor rechtsbuiten Luciano Narsingh. Narsingh zit bij PSV op de bank.

"Dat was een bewuste keuze", legde Brands uit aan De Telegraaf. "We hadden al acht verdedigers, waarvan een groot aantal internationals, en slechts vier aanvallers plus de talentvolle Depay. De nederlaag tegen FC Utrecht lag bovendien niet aan de verdediging. Het was een collectief falen. Het probleem lag eerder voorin, aangezien we zelfs met z’n elven tegen negen spelers niet scoorden."

Bezig met laden …