voetbalzone

Brands heeft verwachte mededeling over toekomstplannen met Zoet

Bart Kruyt05 okt 2012, 18:25
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2012, 18:25
Advertentie

Jeroen Zoet wil uitgroeien tot eerste doelman van PSV en in Eindhoven wil men de keeper die kans graag geven. Zoet wordt dit seizoen voor het tweede jaar op rij verhuurd aan RKC Waalwijk en Marcel Brands, directeur voetbalzaken bij PSV, benadrukt in gesprek met Omroep Brabant dat het de bedoeling is dat de doelman volgend seizoen terugkeert en bij de PSV-selectie gaat horen.

/

De 21-jarige Zoet ontwikkelt zich stormachtig bij RKC en speelde tot dusver 41 competitiewedstrijden voor de Waalwijkers in de Eredivisie. De doelman werd zelfs uitgenodigd voor het Nederlands elftal en Brands wil dat Zoet volgend seizoen de concurrentiestrijd aangaat met Przemyslaw Tyton en Boy Waterman. Laatstgenoemde is momenteel eerste keeper bij PSV.

Zoet liet vorige maand al weten dat hij na dit seizoen graag terug wil keren naar Eindhoven: "Maar ik denk niet dat ik zou kunnen leven met een rol als reservekeeper, want in principe heb ik dan twee jaar niets bij RKC onder de lat gestaan. Ik weet dat ik veel in eigen hand heb. Als ik het hier goed doe, dan zal ik heus wel een kans krijgen. Zekerheid heb je als jonge keeper nooit, dat maakt de keuze komende zomer al op voorhand lastig."

Bezig met laden …