voetbalzone

‘Brands moet in Engeland tandem gaan vormen met voorganger’

Chris Meijer06 apr 2018, 09:00
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2018, 09:00
Advertentie

In Engeland is men er nog altijd van overtuigd dat Marcel Brands op korte termijn aan de slag gaat bij Everton. De Daily Mail meldt dat de huidige technisch manager van PSV bij the Toffees een tandem moet gaan vormen met Steve Walsh. Hij is nu nog director of football, maar wordt na dit seizoen zoals het er nu naar uitziet algemeen directeur.

De huidige algemeen directeur, Robert Elstone, vertrekt na dertien jaar bij Everton en keert terug naar het rugby, waar hij directeur wordt van de Super League. Walsh is sinds 2016 directeur voetbalzaken, maar wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte aankopen die Everton vorige zomer deed. De clubleiding ziet dat enkele flinke investeringen in de toekomst waarschijnlijk niks op zullen leveren en Walsh krijgt daar de rekening voor gepresenteerd.

Toch zou grootaandeelhouder Farhad Moshiri nog een toekomst voor Walsh zien bij Everton, want hij moet de nieuwe algemeen directeur worden. Hij zal dan een tandem gaan vormen met Brands, die de sportief verantwoordelijke wordt op Goodison Park. Overigens ontkent zowel PSV als Everton dat er reeds concrete stappen ondernomen zijn om Brands naar de Premier League te halen.

De bestuurlijke wisseling van de wacht zal komende zomer niet de enige verandering zijn. De kans lijkt aanzienlijk dat Sam Allardyce het na één seizoen alweer voor gezien houdt, omdat de clubleiding niet tevreden is over de resultaten onder het bewind van Big Sam. Met Paulo Fonseca, trainer van Shakhtar Donetsk, heeft men zijn vervanger al op het oog. Everton bezet momenteel de negende plaats in de Premier League.

Bezig met laden …