voetbalzone

Brands: ‘Niemand maakt mij wijs dat hij het niveau niet aankan’

Gijs Freriks26 sep 2013, 07:20
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2013, 07:20
Advertentie
/

Mathias Zanka Jörgensen werd in 2008 verkozen tot het grootste talent van Denemarken en kroonde zich met FC Kopenhagen drie keer tot landskampioen. De verdediger werd gevolgd door veel Europese (top)clubs, maar PSV ging vanaf het seizoen 2012/13 met de lange stopper aan de haal. Hij heeft echter nog maar weinig laten zien in Eindhoven.

De Deen deed vorige week donderdag 47 minuten mee in de met 0-2 verloren Europa League-wedstrijd tegen PFK Ludogorets, maar speelde tot op heden slechts vijf competitiewedstrijden. Hij moet het vooral doen met wedstrijden in de Jupiler League voor Jong PSV. Technisch manager Marcel Brands schrijft Zanka echter niet af. “Er is nog steeds niemand die mij wijsmaakt dat hij het niveau niet aankan”, zegt de directeur tegen Voetbal International.

“Door allerlei omstandigheden is het er nog niet uitgekomen, maar ik verwacht nog steeds dat hij een goede rol bij ons gaat spelen”, aldus Brands. De 23-jarige Zanka tekende in februari 2012 een contract bij PSV en liep hierna een zware knieblessure op. Brands denkt echter niet dat die kwetsuur de reden is van het falen van Zanka. “Alle testen wijzen uit dat hij topfit is. Het zit tussen de oren. De flair waarmee hij hier kwam, is al even verdwenen.”

Bezig met laden …