voetbalzone

Brands tevreden: 'Voor de club en voor Jeremain is dit prima'

Bart Kruyt18 jun 2013, 17:10
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 17:10
Advertentie

Diverse belangrijke basisspelers van PSV staan in de belangstelling van clubs uit het buitenland en het ligt in de lijn der verwachting dat de clubkas dan ook behoorlijk gevuld gaat worden. De eerste klapper is dinsdag al gemaakt: Jeremain Lens vertrekt voor ongeveer negen miljoen euro naar Dynamo Kiev. Technisch directeur Marcel Brands van PSV is tevreden over die deal.

/

Lens heeft bij Dynamo voor vier jaar getekend en gaat naar verluidt twee miljoen netto per seizoen verdienen. "Jeremain gaat een financieel zeer aantrekkelijke transfer maken, voor de club en voor hem is dit prima", zegt Brands op de website van PSV, waar het nieuws over de transfer inmiddels is bevestigd. "Hij wilde graag deze stap zetten. Ik wens hem alle goeds bij zijn nieuwe club."

De 25-jarige Lens speelde drie seizoenen bij PSV en won in die periode een KNVB Beker en een Johan Cruijff Schaal. Zijn contract in Eindhoven liep nog twee jaar door, maar Dynamo heeft deze verbintenis dus afgekocht. Lens sluit na zijn korte vakantie meteen aan bij Dynamo, dat op 14 juli al aan de competitie begint. "Dit is voor mij een stap vooruit", reageert de aanvaller.

Bezig met laden …