voetbalzone

Brandts: ‘Anders gaan we heel veel Douwe Egberts koffie drinken’

Daniel Cabot Kerkdijk02 nov 2014, 06:15
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2014, 06:15
Advertentie

Ernie Brandts gaf FC Dordrecht zaterdag na de de nederlaag bij Ajax (4-0) een groot compliment. De oefenmeester vond dat zijn ploeg het een uur heel goed had gedaan, door de regerend landskampioen snel onder druk te zetten. “Zo wil FC Dordrecht ook graag spelen. Ajax had het lastig met ons”, zo constateerde Brandts bij FOX Sports.

Na de tweede gele kaart voor Josimar Lima en de rake vrije trap van Lasse Schöne zagen de bezoekers uit Dordrecht zich genoodzaakt om vooral tegen te houden. Brandts liet zijn ploeg aantreden in een 4-3-3 formatie, nadat hij in de afgelopen weken met vijf middenvelders speelde. “We hebben de eerste zes wedstrijden op dezelfde manier gespeeld alleen iets meer risico genomen”, legde de oefenmeester aan RTV Rijnmond uit. “Daarna hebben we vier wedstrijden anders gespeeld, maar ook verloren.”

“Dan kun je beter op deze manier voetballen met veel strijd en passie. Dat levert ook veel enthousiasme op bij het publiek. Zo gaan we ook verder en dat hoort bij FC Dordrecht.” Het goede en positieve voetbal levert echter geen punten op. Ook daar heeft Brandts een oplossing voor, knipoogde hij. “Anders gaan we heel veel Douwe Egberts koffie drinken. Dan krijg je ook punten cadeau. We gaan alles proberen om erin te blijven.”

Bezig met laden …