voetbalzone

Bravo steunt concurrent Cillessen: ‘Hij speelt bij Barça om een reden’

Yanick Vos17 okt 2016, 09:52
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2016, 09:52
Advertentie

Marc-André ter Stegen ligt ietwat onder vuur bij Barcelona na een aantal fouten onder de lat. Voormalig ploeggenoot Claudio Bravo steunt zijn collega en verwacht dat de Duitse goalie de critici binnen afzienbare tijd de mond weet te snoeren. De huidige keeper van Manchester City adviseert Ter Stegen om de fouten te vergeten en de draad gewoon weer op te pakken.

/

Ter Stegen kreeg veel kritiek te verwerken na een dure blunder in het duel met Celta de Vigo (4-3 nederlaag) eerder deze maand. De concurrent van Jasper Cillessen bood na afloop zijn excuses aan in de kleedkamer. “Als keeper krijg je altijd kritiek”, zegt Bravo volgens ESPN. “Marc zal hier goed mee omgaan. De positie van een keeper is bijzonder. We krijgen altijd veel kritiek, er zijn altijd twijfels en horen veel negatieve reacties. Maar hij moet rustig blijven en in zichzelf geloven. Hij speelt bij Barcelona om een reden.”

Bravo keert woensdag met Manchester City terug in Camp Nou, waar hij de afgelopen twee seizoenen het doel verdedigde. “Ik ben blij om terug te keren naar de plek waar voor mij de deuren naar het wereldwijde voetbal zijn geopend. Barcelona moet winnen, zij spelen thuis. Wij moeten ons eigen ding doen en in ons ritme blijven”, aldus de 33-jarige Chileen.

Bezig met laden …