voetbalzone

Braziliaan Aloisio stikt na kopduel bijna in kauwgum

26 aug 2009, 21:51
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2009, 21:51
Advertentie
Aloisio zal zich voortaan wel bedenken wanneer hij met een stuk kauwgom in zijn mond het voetbalveld wil betreden. De spits van Vasco da Gama moest dit bijna met de dood bekopen, toen hij na een luchtduel in het snoepje stikte. Snel ingrijpen van de clubarts voorkwam een tragedie voor de routinier.

De 34-jarige Aloisio ging in het duel met Brasiliense na een luchtduel naar de grond en bleef verstijfd liggen. Bij het duel botste de spits tegen zijn directe tegenstander en slikte hij zijn kauwgum in. Aloisio stikte bijna, maar clubarts Paulo Cesar Rocha kon hem net op tijd helpen. “Gelukkig zagen we snel wat het probleem was en konden we zijn luchtweg weer vrij maken”, zei hij.

De hoofdrolspeler zelf, die na het incident naar het ziekenhuis werd gebracht maar na een korte behandeling snel weer naar huis mocht, herinnert zich weinig van het incident. “Ik herinner me alleen nog dat de dokter de kauwgum eruit haalde. Ik ben nog nooit zo bang geweest. Ik weet het nu wel zeker: geen kauwgum meer voor mij”, aldus Aloisio, die zijn ploeggenoten de 1-0 voorsprong over de streep zag trekken.
Bezig met laden …