voetbalzone

Braziliaan blikt vooruit: ‘Het is een droom om bij Barcelona te spelen’

Gijs Freriks03 mei 2018, 13:52
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2018, 13:52
Advertentie

Arthur maakt in de zomer naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar Barcelona, maar gaat in ieder geval niet samenspelen met Andrés Iniesta. De middenvelder kondigde onlangs zijn vertrek aan en verkast mogelijk naar de Chinese Super League. De 21-jarige Arthur baalt ervan dat hij niet met El Blanquito gaat spelen.

“Ik ben er verdrietig over. Doordat ik Iniesta zag voetballen bij Barcelona, ging ik het voetbal op een heel andere manier benaderen. Hij was een voorbeeld voor mij om te volgen. Iemand die ik van een afstand heb geprobeerd om als ijkpunt te nemen”, klinkt het. “Hij verlaat Barcelona met opgeheven hoofd en heeft de club veel prijzen gegeven.”

“Ik had gehoopt de kleedkamer met hem te delen. Het was een droom om in hetzelfde team te zitten. Het is aan God of we elkaar op een dag treffen, of we dat nu allebei als voetballer doen of niet. Misschien kan ik hem dan wel een knuffel geven”, aldus Arthur tegenover Sport. Barcelona bereikte in april een akkoord met Grêmio.

Afgesproken werd dat Barcelona tot 15 juli een eerste optie heeft om het talent voor dertig miljoen euro in te lijven, exclusief negen miljoen aan variabelen. Hoewel de deal dus nog niet definitief beklonken is, kijkt Arthur alvast met trots vooruit op de transfer: “Barcelona vertrouwt mij en daar ben ik blij mee. Ze hebben gebeld om mij gerust te stellen, om te zeggen dat alles volgens plan verloopt. Het is een droom om voor Barcelona te spelen.”

Bezig met laden …