voetbalzone

Braziliaan debuteert dankzij Facebook bij Oostenrijk onder 18

Daniel Cabot Kerkdijk24 apr 2010, 09:02
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2010, 09:02
Advertentie

De Braziliaan Raphael Domingues, ook wel Rafinha genoemd, heeft wel op een heel bijzondere manier bekendheid verworven. De achttienjarige aanvaller van Toledo, een bescheiden club uit Paraná, zocht via Facebook naar contact met een amateurclub in Oostenrijk, het land van zijn grootvader. Tot zijn verrassing kreeg hij echter een oproep voor Oostenrijk onder 18.

Enkele jeugdtrainers van de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB) zagen zijn video's op internet en twijfelden geen moment over zijn kwaliteiten. Hermann Stadler, keuzeheer van Oostenrijk onder 18, regelde een vliegticket voor de Braziliaan en het bleek een schot in de roos. Rafinha debuteerde in een oefenduel met Tsjechië (3-1) en maakte nota bene twee doelpunten.

Rafinha bleek bij aankomst in het Alpenland geen Engels of Duits te spreken en kon maar twee dagen meetrainen. Toch wist de Zuid-Amerikaan direct het verschil te maken. De aanvaller is nu weer terug in zijn vaderland en zal door de ÖFB in de gaten gehouden worden. Rafinha is op aanraden van de Oostenrijkers inmiddels aan een spoedcursus Duits begonnen.

Bezig met laden …