voetbalzone

Braziliaan Rubim troeft achttien man af om bondscoachschap Benin

Erik van Dam04 jun 2010, 20:34
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2010, 20:34
Advertentie

Benin heeft José Paulo Rubim aangesteld als bondscoach. De voetbalbond van het Afrikaanse land ontving na het vertrek van Michel Dussuyer, in januari, de nodige sollicitatiebrieven vanuit de hele wereld, maar de keuze is gevallen op de ervaren Rubim. De Braziliaan was eerder actief in onder meer Gabon, Algerije, Portugal, Qatar en Tunesië.

Benin speelde tijdens de Afrika Cup in januari drie groepswedstrijden, waarvan er twee werden verloren en één gelijk gespeeld. Dussuyer kon vertrekken en Benin ging op zoek naar een nieuwe oefenmeester. De voetbalbond gaf in april te kennen dat er negentien sollicitaties waren binnengekomen; na diverse gesprekken is Rubim als beste kandidaat naar voren gekomen.

Onder de negentien geïnteresseerden bevonden zich ook de Fransman Pierre Lechantre en de Nigeriaan Stephen Keshi. Beiden waren in het verleden keuzeheer van Mali. Michel Sorin was na het ontslag van Dussuyer enkele maanden interim-coach van Benin. Hij combineerde die werkzaamheden met zijn functie als trainer van Requins de l'Atlantique.

Bezig met laden …