voetbalzone

Braziliaan Simoes moet Costa Rica naar WK leiden

17 sep 2009, 08:50
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2009, 08:50
Advertentie
Rene Simoes neemt in ieder geval de komende weken de nationale selectie van Costa Rica onder zijn hoede. De Braziliaanse oefenmeester is de opvolger van Rodrigo Kenton, die na drie opeenvolgende nederlagen in de WK-kwalificatiecyclus diende op te stappen. Simoes was tot kort geleden in eigen land bij Portuguesa werkzaam.

Kenton was in juni 2008 de opvolger van Hernán Medford en slaagde erin met Costa Rica de laatste kwalificatiefase van de CONCACAF-zone te bereiken. Lange tijd gingen de Costa Ricanen aan de leiding in een groep van zes, maar na de laatste drie nederlagen staat het land met nog twee wedstrijden te gaan op een vierde plaats.

Simoes stapte bij Portuguesa op omdat gewapende mannen na een nederlaag de kleedkamer binnenkwamen. De oefenmeester leidde eerder Jamaica naar het WK van 1998 in Frankrijk en had ook de leiding bij het Braziliaanse vrouwenteam. Volgende maand speelt Costa Rica tegen Trinidad en Tobago en de Verenigde Staten.

De eerste drie landen plaatsen zich voor het WK. De nummer vier strijdt met de nummer vijf van de CONMEBOL-zone in een play-off over twee duels om het overige WK-ticket. Op dit moment is dat Argentinië. Volgens Simoes is er nog niets aan de hand. "Een team dat twaalf punten haalt uit de laatste vijf duels, is sterk genoeg."
Bezig met laden …