voetbalzone

Braziliaan wil naar Engeland: ‘Ik zal beter zijn dan in het verleden’

Gijs Freriks13 dec 2015, 08:39
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 08:39
Advertentie

Corinthians begint op 6 januari met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de kans is klein dat Alexandre Pato dan op het trainingsveld staat. De aanvaller scoorde op huurbasis voor São Paulo 26 keer in 59 wedstrijden en hoopt een club in Engeland te vinden. Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur en Barcelona worden genoemd.

voetbalzone

Op de slotdag van de zomerse transferperiode schotelde het Manchester United van manager Louis van Gaal hem een aanbieding voor, maar Pato bleef in Brazilië. Nu lijkt hij dus wel voor een terugkeer naar Europa te staan, zo vertelt hij in een interview met de Daily Mail: “Nu ik hier drie jaar heb gespeeld, heb ik weer nieuwe dromen en wil ik terugkeren naar Europa om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

“Ik ben fysiek gegroeid. Ik denk dat ik het nu beter kan doen in Europa dan toen ik bij AC Milan speelde. Ik ken mijn lichaam beter, weet wat ik voor en na een wedstrijd voor arbeid moet verrichten. Ik zal beter zijn dan in het verleden”, gaat Pato verder. “Mijn vertrouwen is terug. Ik heb een paar jaar met blessures gekwakkeld bij Milan en dat vrat aan mijn mentaliteit en vertrouwen.”

“Ik ben nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik wil weer om het kampioenschap meestrijden en in de Champions League spelen. Ik weet nog niet wat er allemaal gaat gebeuren, maar het is mijn droom zeker om naar Europa terug te gaan. Ik zou op een dag ook graag naar Engeland willen, want ik denk dat die competitie wereldwijd op één staat. Ik ben snel en denk dat ik daardoor goed in Engeland pas, omdat daar snel gespeeld wordt”, besluit de 26-jarige Pato.

Bezig met laden …